نرخ پرش در هر صفحه از سایت روی سئو و بهبود رضایت کاربران تاثیر می‌گذارد  و باید درک کلی از نرخ پرش، اهمیت و چگونگی کاهش دادن بانس ریت داشته باشید تا بهترین عملکرد سایت و کاهش پرش را داشته باشید.

نرخ پرش چیست؟

نرخ پرش یا Bounce Rate به درصدی از بازدیدکنندگان گفته می‌شود که وارد وبسایت می‌شوند و بدون انجام هیچ اقدامی مثل دیدن صفحات دیگر و یا تعامل با محتوا سایت را ترک می‌کنند.

اگر نرخ پرش بالایی دارید به مواردی که در ادامه با آنها اشاره می‌کنیم توجه کنید

سرعت بارگذاری وبسایت را افزایش دهید

به طور واضح می‌دانیم هر سایتی که به طور آهسته بارگذاری شود به طور قابل توجهی نرخ پرش را افزایش می‌دهد پس بهتراست تصاویر را بهینه کنید، کدها را به حداقل برساند، از حافظه پنهان مرورگر استفاده کنید. هرچقدر زمان بارگذاری سایت کمتر باشد کاربر بیشتری جذب می‌کند و کاربران را تشویق می‌کند که بیشتر کاوش کنند.

محتواهای کاربردی و ارزشمند تولید کنید

محتواهای با کیفیت ایجاد کنید تا بهتر بتوانید مخاطب هدف را پیدا کنید محتوا ساختاریافته باشد تا نیاز کاربر را رفع کند همچنین خوانا، شفاف و ساده بیان شود. محتوا بروز باشد تا کاربران برای اطلاعات جدید به ساییتان مراجعه کنند.

بهبود UI و UX

تجربه کاربری  و طراحی سایت خوب به کاربران کمک می‌کند که سایت را سریع‌تر و بهتر پیدا کنند. طراحی سایت ساده و یکدست باشد تا کاربر با سایتتان احساس راحتی داشته باشد و ساختار منو به شکل ساده باشد تا به راحتی با آن کار کنند در نهایت نرخ خروج کاربر به حداقل برسد. حتما CTA واضح اجرا کنید.

برای موتورهای جستجو سئو را بهینه سازی کنید

روی سئو خارجی و داخلی و تکنیک‌ها کار کنید و بهینه کنید که شامل کلمات کلیدی، بک‌لینک‌ها و متا تگ‌ها است.

با افزایش ترافیک ارگانیک کاربرانی که واقعا به محتوا شما علاقه دارند جذب سایت شما می‌شوند و با جذب کاربر بیشتر نرخ پرش کمتر می‌شود.

ساییتان موبایل فرندلی Mobile friendly باشد برای نمایشگر موبایل هم بهینه باشد

امروزه استفاد از تلفن همراه بسیار همه‌گیر است و باید یک طراحی کاربردی برای موبایل باشد واطمینال حاصل کنید که سایت برای تمامی اندازه‌های صفحه نمایشگرها سازگار باشد. حتما سایت را روی پلتفرم‌های مختلف موبایل امتحان کنید تا مطمین شوید کاربرها یک تجربه کاربری بسیار خوبی دارند و زمانی که تجربه کاربری خوب باشد کاهش نرخ پرش دارید.

این اطلاعات مهم را برای نرخ پرش در نظر بگیرید

نرخ پرش نسبت به هر صنعت و صفحه‌ای متفاوت است. نمی‌شود نرخ پرش همه صفحات را یکسان دانست و تجزیه و تحلیل کرد. باید با توجه  به صنعت و صفحه نرخ پرش را تحلیل کرد.

بانس ریت معیار مهمی است اما نباید تنها شاخص موفقیت وب شما محسوب شود باید معیارهای دیگری مثل زمان صرف شده در سایت، نرخ تبدیل و غیره را در نظربگیرید.

نرخ پرش باید چقدر باشد؟

همانطور که قبلا اشاره کردیم نرخ پرش سایت نسبت به صنعت، صفحه  و اهداف خاص متفاوت است ولی به طور کلی  نرخ پرش بین ۲۶٪ تا ۴۰ ٪ بهینه است و هرچه بالاتر از از ۵۰ ٪ باشد به عنوان نرخ پرش بالا در نظر گرفته می‌شود.

نرخ پرش کم یعنی زیر ۴۰ ٪ نشان می‌دهد که محتوا شما برای کاربران ارزشمند بوده و کاربران با سایت شما تعامل بر قرار کرده‌اند و  نرخ پرش بالای ۵۰ ٪ نشان می‌دهد که یکسری مشکلات درمورد محتوا و UI و UX  است که می‌تواند تاثیر منفی روی سئو و نرخ تبدیل بگذارد.

نرخ پرش روی سئو تاثیر می‌گذارد؟

به طور کلی نرخ پرش تاثیر مستقیم روی رتبه بندی سئو ندارد الگوریتم‌های گوگل از نرخ پرش گوگل آنالیتیکس  به عنوان یک فاکتور رتبه ‌بندی استفاده نمی‌کنند واز این ایده که بانس ریت یکی از فاکتورهای اولیه برای سئو نیست حمایت می‌کنند در عوض از فاکتورهایی مثل کیفیت محتوا و ارتباط و تعامل کاربر و طراحی سایت که نقش مهمی در تعیین رتبه‌بندی موتورهای جستجو دارد حمایت می‌کنند.

با اینکه نرخ پرش مستقیما بر سئو سایت تاثیر ندارد اما باید بدانیم که یک بینشی نسبت به عملکرد سایت و رفتار کاربر ارائه می‌دهد.

نرخ پرش به چه صورت محاسبه می‌شود؟

محاسبه نرخ پرش به صورت زیر انجام می‌شود

   100   * کل بازدیدها/تعداد بازدیدهای تک صفحه‌ای = نرخ پرش (Bounce Rate)

باید بدانید که درک کردن نرخ پرش مهم است بخاطر اینکه بینشی  را درمورد تعداد دفعات بازدید کاربران از سایت شما بدون تعامل بیشتر را ارائه می‌دهد در نتیجه مشکلاتی که در تعامل کاربر و طراحی سایت است را نشان می‌دهد و برجسته می‌کند.

 آیا نرخ پرش بالا نشانه بدی است؟

نرخ پرش بالا همیشه بد نیست چرا که بر اساس زمینه رفتار کاربر و اهداف وبسایت تعبیرهای مختلفی دارد گاهی اوقات نرخ پرش بالا  می‌تواند مشکلاتی مثل محتوای ضعیف، تجربه کاربری بد یا سرعت بارگذاری پایین باشد اما در برخی موارد می‌تواند منعکس‌کننده تجربیات کاربران باشد مثلا کاربران به سرعت اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا می‌کنند و سایت را ترک می‌کنند.

تجزیه و تحلیل نرخ پرش باید در کنار بقیه معیارها مثل زمان ماندن در سایت و نرخ تبدیل سنجیده شود  تا تعامل کاربر و عملکرد وبسایت بررسی کرد.

در نظر گرفتن تجربه کلی کاربران و اهداف خاص در هر صفحه هنگام تحلیل نرخ پرش مهم است.

چه سایت‌هایی  نرخ پرش یا بانس ریت بالایی دارند؟

عوامل مختلفی  روی تعامل کاربر و نرخ پرش تاثیر می‌گذارد که عبارتند از:

محتوا با کیفیت پایین و غیرمرتبط

محتوای بی‌کیفیت باعث می‌شود که کاربر وارد سایت شود و سریعا سایت را ترک کند و بانس ریت بالا می‌رود.

بارگذاری آهسته صفحه

زمانی که بارگذاری سایت بیش از حد طول بکشد کاربران سایت را ترک می‌کنند که این موضوع اهمیت بارگذاری سریع سایت را به دنبال دارد.

خطاهای صفحه

لینک‌های شکسته، صفحات ۴۰۴ باعث خروج کاربر و نرخ پرش بالا می‌شود.

توضیحات متا و عناوین بهینه نشده

توضیحات متادیسکریپشن و عنوان‌ها غیر جذاب باشد و توضیحات گمراه کننده و نادرست باشد کاربر سریعا خارج می‌شود.

UI و UX ضعیف

طراحی‌های شلوغ و گیج‌کننده و تبلیغات زیاد نرخ پرش را افزایش می‌دهد.

موبایل فرندلی نبودن سایت

اگر سایت موبایل فرندلی نشده باشد کاربرانی که با موبایل سایت را می‌خواهند ببینند به مشکل برخورد می‌کنند.

عدم نوشتن CTA

اگر راهنمایی نباشد که به کاربر بگوید  به صفحات دیگر سر بزند کاربر بعد از دیدن محتوا بدون درگیری با سایت و محتوا سایت را ترک می‌کند.

در مجموع اگر بتوانید روی بهبود کیفیت محتوا و بهینه سازی تجربه کاربری  خطاهای فنی وموبایل فرندلی  بودن کار کنید به کاهش نرخ پرش و بهبود تعامل با کاربر میرسید.

Engagment Rate چیست؟

Engagment Rate نرخ تعامل است یعنی تعاملات کاربران با صفحه سایت شما است که هرچقدر نرخ تعامل زیاد باشد بهتر است.

نرخ تعامل بیشتر نشانده این است که محتوا برای کاربر مفید و ارزشمند بوده است.

چه کارهایی باعث افزایش Engagment Rate می‌شود؟

  • اگر کاربر به مدت۱۰ ثانیه در سایت باشد و اسکرول کند که این مدت برای هر سایت نسبت به استراتژی‌ها متفاوت است.
  • سشن‌هایی که داخل آن یک Conversion event اتفاق افتاده باشد مثلا کاربر وارد سایت شود و تبلیغات در سایت را دیده باشد ویکسری رویدادها را انجام داده باشد مثلا ثبت نام کند اشتراک بخرد یا روی یک لینک کلیک کند. هر envent ممکن است بر اساس استراتژی‌های همان سایت متفاوت باشد.
  • سشن‌هایی که حداقل دوتا page view داشته باشد یعنی کاربر بیش از دو صفحه را دیده باشد.

تفاوت بین Bounce Rate و Engagment Rate  چیست؟

Engagment Rate  نرخ تعامل است و  Bounce Rate نرخ پرش است  که رابطه معکوسی باهم دارند.

جمع‌بندی

برای بهبود عملکرد سایت و تجربه  بهتر کاربران بهتر است نرخ پرش را درک کنید و نسبت به  آن استراتژی موفق برنامه‌ریزی کنید تا بتوانید محتوای باکیفیت تولید کنید و طراحی سایت خوب و کاهش نرخ پرش داشته باشید.

منبع: backlinko